Lærere

Kristin Sæther Chandras er fiolin/bratsjpedagog og hoveddirigent i Bestum strykeorkester. Hun ble ansatt hos oss i 2000 og tok over som hoveddirigent i 2005. Kristin er utdannet bratsjist og instrumentalpedagog fra Norges musikkhøyskole, og har hovedfag i kammermusikk fra musikkakademiet i Krakow, Polen.

Kristin har tidligere undervist i
kulturskolen i Skedsmo og Askim, og hun har vært dirigent for flere strykeorkestre og kammerensembler. I indre Østfold bygget hun opp Smaalenene Juniorstrykere med barn fra fire kommuner. Hun har vært initiativtaker til flere spennende skoleturnéprosjekt for barn, bl.a ”Historien om Bach” og ”African Strings”, som begge fikk midler av den kulturelle skolesekken.

Kristin har bred erfaring med kammermusikk i ulike sammenhenger og jobber også som freelancemusiker. Hun har også vikariert i flere av landets profesjonelle orkestre.

Kristin Sæther epost: k-saeth2@online.no  (tel.  97 52 64 24)

Herman Vogt er fiolinlærer, komponist og utøvende musiker. Han dirigerer nå kammerorkesteret.

Herman studerte fiolin og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole 1995-2004, inkludert et studium ved Konservatoriet i Den Haag i 2003. Han har jobbet i Bestum strykeorkester siden høsten 2009. Ellers har Herman jobbet som fiolinlærer på Steinerskolen på Lørenskog, som vikar i den Kommunale Kulturskolen og med privatelever. Han jobber ellers med komposisjon og skriver ny musikk til diverse musikere, ensembler og orkestre i Norge og utlandet.

Herman Vogt epost: hvogt76@yahoo.no (tel. 95 97 98 18). Se også http://hermanvogt.com.

Monika Di Blasi er bratsjist og fiolin/ bratsj lærer.

Monika har studert bratsj som hovedfag på Krakow Musikk Universitet i Polen – der hun også har tatt Pedagogisk Diplomstudie. Monika flyttet til Oslo for 9 år siden.

Monika bilde til blogg

I årene før Monika flyttet til Norge, turnerte hun verden rundt bl.a. med strykekvartetten Edokamo i Japan, og med pianotrioen Cracovia i USA.I Polen har Monika undervist i bratsj på Musikk videregående skole i sin hjemby Tarnow. Monika har vært ansatt i Bestum Strykeorkester siden 2019. Monika har også jobbet som fiolin- og pianolærer på Gideons privat musikkskole og vikarierer som fiolin-og bratsjlærer ved Oslo musikk- og kulturskole og Muno skole. I tillegg arbeider Monika som frilansmusiker med base i Oslo.

Monika har også stor erfaring i kammermusikk- og var i mange år bratsj gruppeleder for Tarnow Chamber Orchestra i Polen.

Monika Di Blasi e-post: monika.diblasi80@gmail.com  (tel. 413 76 967)

Silje Katrine Gotaas har Bachelor i instrumentalpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole, Mastergrad og Postgraduate som utøvende cellist, med kammermusikk som fordypningsemne, fra Universitetet i Stavanger. Silje er ansatt ved Oslo musikk- og kulturskole som dirigent og cellolærer. I tillegg til at hun fra høsten 2018 underviser celloelever i Bestum, er hun tilknyttet til Vestre Aker strykeorkester og Norges musikkhøgskole innenfor fagfeltet musikkdidaktikk. I tillegg til å undervise, jobber Silje som utøvende cellist innenfor ulike sjangere.

Silje Gotaas e-post: skgotaas@gmail.com (tel. 90 93 68 53)

Lærer Silje BSO IMG_7922

 

Hilde Chapman er lærer ved Bestum strykeorkester fra høsten 2018. Hilde tok kandidatstudiet i fiolin ved Norges Musikkhøgskole etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music, London. Hun har også praktisk-pedagogisk utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hilde bodde mange år i England og jobbet med blant annet London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Northern Ballet Sinfonia og flere BBC-orkestre. I Norge har hun jobbet i Den norske opera, Barokkanerne og Barokksolistene, samt i ulike sammensatte orkestre og kammergrupper. Hilde har undervist fiolin, bratsj og teori i mange år, både innen skoleverket og privat.

Hilde Chapman e-post: hildechapman@gmail.com

Bilde Hilde Chapman

Anna Helgadóttir er lærer ved Bestum strykeorkester fra høsten 2018. Anna har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole med cello som hovedinstrument. Hun har også praktisk- pedagogisk utdanning fra samme institusjon. I tillegg er hun sertifisert innenfor Suzukimetoden. Anna har vært ansatt i Oslo kulturskole som cellolærer siden 1998.  Hun har mangeårig erfaring som pedagog og orkesterinstruktør, bl.a. fra Drammen, Ski og Kongsberg kulturskoler. I tillegg til å undervise er hun også aktiv som utøver innenfor forskjellige sjangre, hun er medlem av både Vox Antiqua og Ellayali orchestra.

Bilde Anna Helgadottir

Camilla Rognes er fiolinist og fiolinpedagog. Hun har utøvende musikerutdannelse fra Barratt-Dues musikkinstitutt i Oslo, Guildhall School of Music and Drama i London, og Norges Musikkhøgskole (hovedfag). Senere har hun også studert pedagogikk og direksjon ved NMH. For tiden holder hun på med videreutdanning innenfor Suzukimetodikk. Hun underviste i Suzukifiolin ved Kontra Kulturskole 2019-2020. 
Ellers har hun jobbet mange år i Oslo-Filharmonien og er en ivrig kammermusiker. Men – det aller viktigste er å bringe spilleglede ut til barn og unge!