Lærere

Kristin Sæther Chandras er fiolin/bratsjpedagog og hoveddirigent i Bestum strykeorkester. Hun ble ansatt hos oss i 2000 og tok over som hoveddirigent i 2005. Kristin er utdannet bratsjist og instrumentalpedagog fra Norges musikkhøyskole, og har hovedfag i kammermusikk fra musikkakademiet i Krakow, Polen.

Kristin har tidligere undervist i
kulturskolen i Skedsmo og Askim, og hun har vært dirigent for flere strykeorkestre og kammerensembler. I indre Østfold bygget hun opp Smaalenene Juniorstrykere med barn fra fire kommuner. Hun har vært initiativtaker til flere spennende skoleturnéprosjekt for barn, bl.a ”Historien om Bach” og ”African Strings”, som begge fikk midler av den kulturelle skolesekken.

Kristin har bred erfaring med kammermusikk i ulike sammenhenger og jobber også som freelancemusiker. Hun har også vikariert i flere av landets profesjonelle orkestre.

Kristin Sæther epost: k-saeth2@online.no  (tel.  97 52 64 24)

Herman Vogt er fiolinlærer, komponist og utøvende musiker. Han dirigerer nå kammerorkesteret.

Herman studerte fiolin og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole 1995-2004, inkludert et studium ved Konservatoriet i Den Haag i 2003. Han har jobbet i Bestum strykeorkester siden høsten 2009. Ellers har Herman jobbet som fiolinlærer på Steinerskolen på Lørenskog, som vikar i den Kommunale Kulturskolen og med privatelever. Han jobber ellers med komposisjon og skriver ny musikk til diverse musikere, ensembler og orkestre i Norge og utlandet.

Herman Vogt epost: hvogt76@yahoo.no (tel. 95 97 98 18). Se også http://hermanvogt.com.

Sunniva Carmen Fossum har undervist i fiolin hos oss siden 2012. Hun er født og oppvokst i Tyskland og i 2008 flyttet hun til Oslo for å studere fiolin ved Norges musikkhøgskole.

ensembleallegria-sigridbjorbekkmo_18-1Sunniva har mastergrad i utøvende musikk fra Barratt Due musikkinstitutt med Geir Inge Lotsberg som lærer. Sunniva har tidligere jobbet som vikarlærer i Oslo musikk- og kulturskole, Oslo Private Musikkskole og også som privatlærer. Sunniva spiller blant annet i Ensemble Allegria, et ungt kammerorkester som ble tildelt Statoil stipendet i 2012.

Sunniva har permisjon fra høsten 2018 for å ta videreutdanning.

Sunniva Fossum epost: sunnivacfossum@gmail.com (tel. 40 10 02 98)

Silje Katrine Gotaas har Bachelor i instrumentalpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole, Mastergrad og Postgraduate som utøvende cellist, med kammermusikk som fordypningsemne, fra Universitetet i Stavanger. Silje er ansatt ved Oslo musikk- og kulturskole som dirigent og cellolærer. I tillegg til at hun fra høsten 2018 underviser celloelever i Bestum, er hun tilknyttet til Vestre Aker strykeorkester og Norges musikkhøgskole innenfor fagfeltet musikkdidaktikk. I tillegg til å undervise, jobber Silje som utøvende cellist innenfor ulike sjangere.

Hilde Chapman er lærer ved Bestum strykeorkester fra høsten 2018. Hilde tok kandidatstudiet i fiolin ved Norges Musikkhøgskole etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music, London. Hun har også praktisk-pedagogisk utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hilde bodde mange år i England og jobbet med blant annet London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Northern Ballet Sinfonia og flere BBC-orkestre. I Norge har hun jobbet i Den norske opera, Barokkanerne og Barokksolistene, samt i ulike sammensatte orkestre og kammergrupper. Hilde har undervist fiolin, bratsj og teori i mange år, både innen skoleverket og privat.

Bilde Hilde Chapman

 

Anna Helgadóttir er lærer ved Bestum strykeorkester fra høsten 2018. Anna har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole med cello som hovedinstrument. Hun har også praktisk- pedagogisk utdanning fra samme institusjon. I tillegg er hun sertifisert innenfor Suzukimetoden. Anna har vært ansatt i Oslo kulturskole som cellolærer siden 1998.  Hun har mangeårig erfaring som pedagog og orkesterinstruktør, bl.a. fra Drammen, Ski og Kongsberg kulturskoler. I tillegg til å undervise er hun også aktiv som utøver innenfor forskjellige sjangre, hun er medlem av både Vox Antiqua og Ellayali orchestra.

Bilde Anna Helgadottir