Instruktører

Kristin Sæther Chandras er fiolin/bratsjpedagog og hoveddirigent i Bestum strykeorkester. Hun ble ansatt hos oss i 2000 og tok over som hoveddirigent i 2005. Kristin er utdannet bratsjist og instrumentalpedagog fra Norges musikkhøyskole, og har hovedfag i kammermusikk fra musikkakademiet i Krakow, Polen.

Kristin har tidligere undervist i
kulturskolen i Skedsmo og Askim, og hun har vært dirigent for flere strykeorkestre og kammerensembler. I indre Østfold bygget hun opp Smaalenene Juniorstrykere med barn fra fire kommuner. Hun har vært initiativtaker til flere spennende skoleturnéprosjekt for barn, bl.a ”Historien om Bach” og ”African Strings”, som begge fikk midler av den kulturelle skolesekken.

Kristin har bred erfaring med kammermusikk i ulike sammenhenger og jobber også som freelancemusiker. Hun har også vikariert i flere av landets profesjonelle orkestre.

Kristin Sæther epost: k-saeth2@online.no  (tel.  97 52 64 24)

Herman Vogt er fiolinlærer, komponist og utøvende musiker. Han dirigerer nå kammerorkesteret.

Herman studerte fiolin og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole 1995-2004, inkludert et studium ved Konservatoriet i Den Haag i 2003. Han har jobbet i Bestum strykeorkester siden høsten 2009. Ellers har Herman jobbet som fiolinlærer på Steinerskolen på Lørenskog, som vikar i den Kommunale Kulturskolen og med privatelever. Han jobber ellers med komposisjon og skriver ny musikk til diverse musikere, ensembler og orkestre i Norge og utlandet.

Herman Vogt epost: hvogt76@yahoo.no (tel. 95 97 98 18). Se også http://hermanvogt.com.

Elisabeth Carlsen underviser i cello. Hun er født og oppvokst i Østerrike og studerte cello med prof. Heidi Litschauer og instrumentalpedagogikk ved Musikkhøgskolen ”Mozarteum” i Salzburg.

Hun underviste ved flere musikkskoler i Østerrike og Tyskland før hun i 1988 flyttet til Norge. Her jobbet Elisabeth som cellolærer på Ås musikkskole og siden 2000 har hun vært ansatt i Oslo musikk- og kulturskole (OMK).

I 2008 tok hun ansvar for cellistene i Bestum strykorkester (BSO). Hun dannet også et celloensemble med hovedorkesterets cellister. Sammen med elevene sine har Elisabeth deltatt i flere prosjekter, og i 2004 spilte hun inn en CD med elever som heter ”Forskjellig for celli”. Hun er dessuten en ivrig kammermusiker.
Elisabeth Carlsen epost: eli-ca@online.no  (tel. 90 81 16 30)

Sunniva Carmen Fossum har undervist i fiolin hos oss siden 2012. Hun er født og oppvokst i Tyskland og i 2008 flyttet hun til Oslo for å studere fiolin ved Norges musikkhøgskole.

ensembleallegria-sigridbjorbekkmo_18-1Sunniva har mastergrad i utøvende musikk fra Barratt Due musikkinstitutt med Geir Inge Lotsberg som lærer. Sunniva har tidligere jobbet som vikarlærer i Oslo musikk- og kulturskole, Oslo Private Musikkskole og også som privatlærer. Sunniva spiller blant annet i Ensemble Allegria, et ungt kammerorkester som ble tildelt Statoil stipendet i 2012.

Sunniva Fossum epost: sunnivacfossum@gmail.com (tel. 40 10 02 98)

 

cathy

Cathy Donnelly har siden høsten 2013 undervist cello hos oss. Hun fullførte sin Mastergrad ved Barratt Due musikkinstitutt med Bjørn Solum som lærer i 2013.

Cathy er en erfaren orkestermusiker og vikarierer jevnlig med Oslo Fiolharmonien, Operaorkestret og Göteborg Symfoniker. Cathy er en aktiv Kammermusiker og spiller mange konserter årlig som en del av klavertrioen Oslo 3 og celloduoen Duo Cellistica. Musikkfestivaler Cathy har spilt i inkluderer Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestivalen.

Cathy har tatt permisjon fra Bestum strykeorkester høstsemester 2016 for å spille i Wermland Operas orkester i Karlstad, Sverige.

Cathy Donnelly epost: cathy.donnelly@gmail.com (tel. 40 04 63 04). Se også http://cathydonnelly.org.

Marek Bienkunski underviser i cello og er vikar for Cathy Donnelly høst 2016.

marek-bienkunskiMarek har mastergad med utmerkelse i utøvende cello og praktisk-pedagogisk utdanning fra Musikkakademiet i Bydgoszcz, Polen, og utøvende cello fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Siden 2014 underviser han i Lørenskog privat musikkskole. Han har vunnet flere priser og utmerkelser ved internasjonale, nasjonale og regionale konkurranser som solist og kammermusiker. Han har spilt som solist på konserter med forskjellige orkester i Polen. Marek er vikar cellist i Oslo Filharmonien, Kringkastingsorkestret (KORK), Bergen Filharmoniske Orkester og andre orkestre i Norge, Polen og Sverige.

Marek Bienkunski epost: marekbienkunski@gmail.com (tel. 46 25 07 79). Se også: https://marekbienkunski.wordpress.com