Brev fra styret: Omstrukturering av orkester

Kjære alle strykere og deres foreldre,

Etter oppstart i høstsemesteret ser vi at aldersfordelingen i orkesteret har endret seg betraktelig, og styret har derfor kommet til at det vil være klokt å gjøre noen endringer i orkesterets organisering. Endringene vil sikre et bærekraftig orkester og gi best mulig uttelling i forhold til offentlige støtteordninger. Vi vil derfor informere orkestermedlemmene om hvilke endringer styret anbefaler fra 2012.

 

I dag er orkesteret formelt organisert som to enheter: Bestum Strykeorkester  (BSO, som består av Aspirantorkesteret og Hovedorkesteret) og Bestum Kammerorkester (BKO; det såkalte Strykejernet). Begge disse enhene har hvert sitt styre og fører hvert sitt regnskap, men i praksis håndterer styret i BSO både økonomi og administrasjon for begge.

Ved oppstart i høst ble BKO betydelig desimert. Det viste seg lite hensiktsmessig å opprettholde denne gruppen, som derfor i praksis har gått inn i Hovedorkesteret. Siden Hovedorkesteret også har tatt opp en del nye medlemmer fra Aspirantorkesteret, er alders- og nivåspennet blitt så stort at det er vanskelig å håndtere, både musikalsk og sosialt. Samtidig har vi et stort Aspirantorkester og mange rekrutter.

Styret anbefaler derfor følgende strukturendring: 

  • BKO (Bestum Kammerorkester) skifter navn og innhold, og blir til BAO, Bestum Aspirantorkester. Denne enheten vil ha sitt eget styre og organisere dagens aspirantorkester samt rekruttene. Dette styret vil hovedsakelig arbeide med praktisk tilrettelegging og arrangementer for BAO, mens økonomi og overordnet ledelse fortsatt vil ligge hos styret for BSO.
  • BSO deles inn i to undergrupper: Hovedorkester og Juniororkester. Disse øver samme dag med hver sin dirigent. Fordelingen mellom disse to gruppene er fleksibel, andre grupper kan dannes ved behov, dirigentene samarbeider, og de to gruppene kan også slås sammen deler eller hele øvelsen når de øver på felles stykker. Målsetningen er å ha et forholdsvis stort orkester som kan spille sammen, men samtidig vil vi med to dirigenter og fleksible gruppeinndelinger kunne dekke både de yngste og de eldstes behov for oppfølging og utfordringer (slik er øvelsene organisert allerede fra i høst; vi ønsker bare å formalisere dette).

I praksis vil orkestermedlemmene ikke merke mye til disse endringene, bortsett fra at det store Aspirantorkesteret vil kunne få et større fokus og bedre oppfølging med sitt eget styre.

Styret mener at denne løsningen best vil ivareta musikalske og sosiale behov, samtidig som vi mener driften av orkesteret vil vinne på omleggingen. Årsmøtet 2012 vil velge styrer for begge enhetene.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s